Ve firmě TAJOVSKÝ reality se můžu učit od profesionálů přímo z praxe, což je pro mě skvělá zkušenost, říká Vítek Hrdlička, začínající realitní makléř

Domů Realitní blog Ve firmě TAJOVSKÝ reality se můžu učit od profesionálů přímo z praxe, což je pro mě skvělá zkušenost, říká Vítek Hrdlička, začínající realitní makléř
Ve firmě TAJOVSKÝ reality se můžu učit od profesionálů přímo z praxe, což je pro mě skvělá zkušenost, říká Vítek Hrdlička, začínající realitní makléř
  1. Jak dlouho jsi ve firmě TAJOVSKÝ reality? Můžeš popsat průběh spolupráce?

Ve firmě jsem od března 2018, takže přes dva roky. Do firmy mě přivedl pan Tajovský a musím říct, že to pro mě byla skvělá příležitost, jak se učit od profesionálů přímo z praxe. Začínal jsem na pozici marketingového specialisty, kdy jsem od počáteční správy Facebooku postupně dostával více prostoru se realizovat a spolupracovat na větších projektech, řešit novou vizuální stránku webu, reklamu, videospoty atd. Uplynulý rok byl pro mě maturitní, proto jsem se v práci trochu upozadil a předával kompetence kolegyním, které mě zastupovaly. Po maturitě jsem se ve firmě přesunul na další pozici, a to realitního makléře.

2. Jak hodnotíš svůj postup ve firmě?

Progres v rámci firmy určitě vidím. Když jste v každodenním kontaktu s profesionály ve svém oboru, dá vám to strašně moc. Zejména od pana Tajovského jsem se hodně naučil, občas se dokonce přistihnu, že při jednáních používám jeho fráze a mimiku (smích).

3. Cítíš se teď jako markeťák, nebo makléř?

Primárně se cítím jako dítě realitky. :) Zkušenosti, které jsem na pozici markeťáka nabral, se dají využít i v jiných oblastech, takže to beru jako cennou zkušenost. Zároveň jsem ale cítil, že by bylo dobré se v rámci firmy posunout, protože si myslím, že jsem v oblasti marketingu vyrostl do určitého maxima. Ve firmě jsem ale chtěl zůstat a posouvat se dál, proto jsme se s vedením domluvili, že zkusím pozici makléře, kterou, doufám, skloubím se studiem vysoké školy.

 

4. Na jakou vysokou školu se hlásíš?

Hlásím se na Právnickou fakultu Masarykovy univerzity, dále na obor Ekonomie a mezinárodní vztahy, případně mám v záloze Newton College zaměřenou přímo na business.

5. Co považuješ za svůj osobní a pracovní úspěch?

U mě se obě sféry dost prolínají. Za osobní úspěch považuju cestu, na které jsem. Cestu, která je zároveň i cíl, protože jsem dokázal poměrně brzy mentálně dospět a vydal jsem se na cestu, která je neuvěřitelně náročná, vyčerpávající (psychicky i fyzicky), ale žiju si svůj sen a miluju, co dělám – ať je to práce v realitce, či práce na vlastním projektu Majálesu. To je můj největší úspěch – že si žiju svůj sen, jdu vlastní cestou, houževnatě si jdu za svým a neposlouchám ty, kteří mi říkají, že něco nejde. Jako velký úspěch též vnímám lidi kolem mě – rodinu, kamarády, kolegy, kteří se se mnou podílejí na projektech, pomáhají mi a posouvají mě dál.

6. Co si myslíš, že je pro práci makléře nejdůležitější?

Být precizní. Je důležité si uvědomit, že děláte obchody za miliony, kde není prostor pro chyby. Dále být komunikativní, umět jednat s lidmi a mít tah na bránu, podřídit práci takřka vše – zvláště když začínáte a chcete to někam dotáhnout.

7. Jak se rád odměníš za dobrou práci?

Další prací (smích), případě si rád zajdu s kamarády někam na pivo, vyrazím na výlet, vymýšlím projekty, na kterých dál můžu pracovat, případně relaxuju u televize nebo dobrého seriálu.

8. Máš nějaký zlozvyk?

Koušu si nehty a rád se koukám do zrcadla (smích). Okolí říká, že můj zlozvyk je to, že často neumím “vypnout”.

9. Máš rád výzvy? Co je pro Tebe životní výzva?

Mám rád výzvy, proto se jim v životě nebráním. Pokud člověk potká na cestě překážku, neměl by ji obejít, ale překročit, překonat, najít řešení. Životní výzva a zároveň sen je dostat se do 30 let do Forbesu – 30 pod 30. Do 30 bych si chtěl pravděpodobně rozjet vlastní společnost, která bude fungovat a poskytovat služby. Ještě úplně přesně nevím, v jakém odvětví. V budoucnu samozřejmě být šťastný a mít rodinu. Když se mě někdo zeptá, kde se vidím za 5, 10  let, řeknu, že nevím, ale za 15 let se vidím, jak mi asistentka firmy předává poštu a nahoře leží nové číslo Forbesu, kde jsem na titulce, sedám do Mercedesu a jedu do vily za rodinou (smích).

10. Jaký by byl Tvůj ideální den?

Ráno bych si určitě pospal, potom si dal dobrý brunch, jel bych na chvíli do kanceláře a dělal, co mě baví. Pro mě je práce nezbytná a i důležitá část dne. Pak bych se domluvil s kamarády a něco bychom podnikli. Třeba v Poličce na Vysočině. Tam to mám rád. Večer třeba koncert, případně si jít zaplavat nebo zajít do sauny.

11. Jak bys strávil ideální dovolenou?

Mám takovou představu, že teď, kdy se mí vrstevníci baví, budu makat a třeba v pětatřiceti budu zajištěný, mít prosperující firmu a budu s rodinou cestovat. Ideální dovolená pro mě bude v Kanadě. Jsem velký fanoušek hokeje, takže bych se chtěl podívat do Montrealu, kde začalo NHL. Navíc je v Kanadě krásná příroda a kompozice hi-tech měst s přírodou a čerstvým vzduchem se mi líbí. Další snová dovolená by byla někde na Bahamách, v teple a all inclusive hotelu.


Děkuji za rozhovor. :-)

 

Další nabídky

Zobrazit vše
Zjistit cenu své nemovitosti