Jak získat pravidelný pasivní příjem? Investujte do nemovitosti!

Domů Realitní blog Jak získat pravidelný pasivní příjem? Investujte do nemovitosti!
Jak získat pravidelný pasivní příjem? Investujte do nemovitosti!

Jak získat pravidelný pasivní příjem? Investujte do nemovitosti!

Chcete si vybudovat pravidelný pasivní příjem? Rádi byste zakoupili byt pro své dítě, ale do jeho dospělosti ještě zbývá mnoho let? Zajímá vás investování, ale nevěříte akciím a podobným nejistým investičním nástrojům? Pak by vás mohl zajímat dnešní článek, ve kterém se podíváme na investování do nemovitostí. Ukážeme si výhody, které takový obchod má, co s koupenou nemovitostí, a také jak na ní nejlépe vydělat.

 

Ceny nemovitostí rostou – pojďme toho využít

Také jste si všimli, že v poslední době ceny nemovitostí rostou? Možná si říkáte, že ti, kteří koupili nějaký ten byt či dům před pár lety, nyní jásají. Mohou svou nemovitost pronajímat nebo prodat, a ještě na tom vydělají spoustu peněz. A máte pravdu! Není však nutné házet flintu do žita. Stále ještě je čas pořídit si nemovitost, která se stane vaší investicí a finanční jistotou do příštích let.

 

Domluvit si nezávaznou schůzku

 

Proč právě investice do nemovitosti?

Investovat můžete do dluhopisů, akcií i zlata. Jenže u těchto investičních nástrojů nemáte možnost po dlouhé roky na peníze sáhnout, a navíc výnosy akcií i zlata mohou být nejisté. Oproti tomu investice do nemovitosti vám přinese pozitivní výsledek rychle, průběžně a v průběhu let se může zvyšovat spolu s cenou nemovitosti. Jednou z variant je koupit nemovitost v době, kdy se prodává za nízkou cenu (někdo využije aktuálních tržních cen, někdo koupí dům v dražbě), a ve chvíli, kdy se hodnota zvedne, dům či byt zase prodat. Tím získáte velký obnos peněz přímo na ruku.

Druhou variantou je koupenou nemovitost pronajímat. Právě díky nárůstu cen nemovitostí se stalo jejich pronajímání poměrně kvalitním pasivním příjmem. Je samozřejmě na každém investorovi, aby si spočítal výhodnost tohoto typu investice. Pokud má člověk nějaké volné zdroje, vezme si hypotéku a spočítá si, že mu její splátku pokryje výnos z nájmu a ještě mu „něco zbyde“.

 

Proč investovat do nemovitostí?

V dnešní době si plno lidí buduje pasivní příjem právě pomocí nemovitostí. Není to jen o tom, koupit si nemovitost s „pouhým“ záměrem ji pronajímat. V době, kdy jsou ještě ceny nemovitostí relativně nízko, se vyplatí koupit byt třeba pro nezletilé děti. Než vaši potomci dospějí, můžete byt pronajmout. Váš syn či dcera budou mít zabezpečenou budoucnost a budou za ni jednou velmi rádi. Pro vás to znamená na několik let slušný výnos z pronájmu.

Hypoteční specialista Robert Skoupil říká: „Pokud někdo chce dětem něco dát do budoucna, tak je smysluplné koupit byt na pronájem a až nastane čas osamostatnění se, dát dítěti klíče.“ Stejný názor má i specialista na investice do nemovitostí Mgr. Jan Křenek, který jen doplnil: „S Robertem Skoupilem musím jen a pouze souhlasit."

Nemovitost nemusíte kupovat jen pro děti. Možná teď máte velkou rodinu a žijete v rozlehlém rodinném domě. Ale na stáří byste chtěli dům nechat dětem a odstěhovat se do něčeho menšího. Opět můžete koupit menší byt nyní a do doby, než půjdete do důchodu, ho pronajímat.

 

Kdy je ten nejlepší čas investovat do nemovitosti?

Jak jsme nadnesli na začátku, možná si rvete vlasy a zoufáte, že jste promarnili šanci výhodného nákupu nemovitosti. Ale nesmutněte. Ten správný čas koupit nemovitost jako investici a zdroj pasivních příjmů je PRÁVĚ TEĎ. Proč?

Právě v tuto dobu jsou hypotéky velmi dostupné a jejich úrokové sazby jsou zatím ještě nízké.  Z historického hlediska lze říci, že jakákoli hypotéka se sazbou kolem 3% je dobrá. Před 12 lety, v roce 2008, byla průměrná úroková sazba 5,6%. Dnes se sazby pohybují mnohem níže!

A co vy? Už máte vyhlídnutou svou budoucí investici? Chodíte kolem domu, který byste rádi koupili, ale pořád váháte nad prvním krokem? Máte děti, které byste mohli zabezpečit do života? Nechte se inspirovat slovy Roberta Skoupila a vykročte vstříc svým pasivním příjmům i bohatší budoucnosti.

Náš tým v TAJOVSKÝ reality je připraven vám se vším pomoci!

 

Probrat investování do nemovitostí

Další nabídky

Zobrazit vše
Zjistit cenu své nemovitosti