Profese a zkušenosti | 01.02.2019

Práce v oboru nemovitostí byl můj dlouhodobý sen, prozradil v rozhovoru Jan Tajovský.

Ing. Jan Tajovský

Věk: 35
Zájmy: Nemovitosti, sport, cestování, fotografování. 
Realitní kancelář jsme založili v roce 2008 s mojí manželkou Andreou a začali tak budovat značku TAJOVSKÝ reality s.r.o.. Naším záměrem bylo vnést do oboru znalosti a zkušenosti, které jsme získali díky svým studiím a zahraničním stážím. 
Motto: Inspiruj sebe, inspiruj ostatní.

1) Jak Vás napadlo budovat značku TAJOVSKÝ reality?

Práce v oboru nemovitostí byl můj dlouhodobý sen. Aby také ne, když jsem mohl navázat na rodinnou tradici. Můj táta je totiž znalec a odhadce nemovitostí od roku 1991, takže jsem se s tímto oborem potkával skutečně odmala.

2) Jak vypadaly začátky TAJOVSKÝ reality?

Naše začátky byly velmi pozvolné. Pracovali jsme nejprve ve dvou, někdy ve třech lidech. Já jsem se vedle práce v realitní kanceláři stále věnoval oceňování nemovitostí.

3) Jak vypadá Váš běžný pracovní den?

V současné době se věnuji intenzivně nákupu nemovitostí a vyhledávání vhodných investičních příležitostí v segmentu rezidenčních nemovitostí pro společnost NWD Group a.s. Budujeme tak portfolio nemovitostí, které po menší či větší rekonstrukci chceme nabídnout našim klientům v TAJOVSKÝ reality v duchu “Tvoříme lepší bydlení” či “Prověřená nemovitost”.

4) Co považujete za svůj největší úspěch?

Pro mě je život cesta, díky které můžeme sbírat různé zkušenosti. Pozitivní i negativní. Pokud jsme ale dostatečně otevření a vnímaví, mohou nás tyto zkušenosti obohatit pro naše příští jednání. K odpovědi na otázku - myslím si, že právě tento fakt, který jsem si uvědomil je sám o sobě největší úspěch. 
Jinak lze hovořit o mnohých radostech, které se udály a povedly, např. absolvování studia VŠ, 10 let úspěšného podnikání, hezký dlouhodobý vztah s mojí ženou Andreou, narození úžasné dcery Emy, zaběhnutí půlmaratonu za 1:19:40,...

5) Co byste vzkázal lidem, kteří uvažují o práci v TAJOVSKÝ reality? 

Je to tvrdá a náročná práce, která není pro každého. Musíte být cílevědomý, bystrý, neustále na sobě makat a hlavně, nebát se cizích lidí! Jak říkával Baťa: “Neumíš, naučím,...”, musíte jen chtít. To, že  u nás máte nadstandardní výdělky, jde při splnění předešlého již ruku v ruce. Nicméně mohu potvrdit, že ti nejlepší obchodníci u nás, nedělají svou práci jen kvůli penězům, ale protože je to prostě baví, a to je nejdůležitější.

6) Která slova se Vám vybaví, když se řekne TAJOVSKÝ reality?

Tradice, inspirace, důvěra.

7) Jaký je Váš sen?

Sen, cíl, moje motivace, proč každý den ráno vstanu a jdu pracovat? V soukromém životě to je spokojená rodina, a aby moje děti měly možnost rozvinout naplno svůj potenciál v oblastech, které je budou naplňovat, a ve kterých budou samy chtít. 
V businessu je to ve shodě s jedním naším firemním mottem, které zní: “Tvořit lepší bydlení”. Dále rozvíjet vlastní developerské aktivity, a mít možnost dělat hezké věci, díky čemuž pomáháme rozvoji dnes, už nejen našeho regionu, ale i mnoha dalších.

8) Máte nějaký recept na úspěch?

Dělat to, co vás baví a věnovat se tomu do hloubky a obklopit se dobrými lidmi.

9) Bez čeho si neumíte představit svůj den?

Každý den ráno běhám, někdy více sportovně se zaměřením na čas a uběhnuté kilometry a někdy více meditačně, kdy při běhu přemýšlím, vymýšlím, analyzuji a je mi jedno jak rychle běžím.  

Marketingové oddělení

Další nabídky

Zobrazit vše

Podobné články

Profese a zkušenosti |  28.05.2024
Češi patří v rámci Evropy k národům, které jednoznačně upřednostňují vlastní bydlení. Tento přístup je u nás tradiční – oproti zemím jako např. Německo, Rakousko, Francie či Švédsko. V posledních letech se však situace výrazně mění také u nás. Důvodem jsou hlavně vysoké ceny nemovitostí, zhoršující se dostupnost možností jejich financování i větší touha Čechů po svobodě a nezávislosti, bez zátěže v podobě hypotéky.
Profese a zkušenosti |  02.05.2024
Většina lidí neprodává svou nemovitost každý den a zorientovat se na realitním trhu je stále obtížnější. Osobně věříme, že by měli v dnešní době vše zajišťovat profíci, kteří svému oboru rozumí. Protože se ve světě realit a bydlení pohybujeme od roku 2008, sepsali jsme pro vás 8 hlavních doporučení, jak si vybrat spolehlivou realitní kancelář, abyste prodali či nakoupili nemovitost bez rizika a zbytečných ztrát.
Profese a zkušenosti |  14.07.2021
Proč si nechat pomoct od realitní kanceláře při koupi či prodeji nemovitosti? Na to Vám odpoví manželé Illovi, kteří s námi jak nemovitosti prodávali, tak i kupovali.
Profese a zkušenosti |  03.10.2020
Lenka Zimmermanová je interiérová designérka, která svoji práci dělá už dlouhá léta. Jaké designy dělá nejraději, kde čerpá inspiraci a jaké budou trendy v budoucnu? To nám Lenka prozradila v tomto rozhovoru pro Tajovský reality.
Profese a zkušenosti |  09.09.2020
Když se dá klientovi slovo, musí se dodržet, to je motto realitní makléře Honzi Křenka, který působí v realitní kanceláři Tajovský reality už dlouhá léta. V rozhovoru s ním se dozvíte jaké výhody mu práce realiťáka přináší, co studoval a jakou práci vykonával před realitami.
Profese a zkušenosti |  04.08.2020
Rozhovor s Andreou Tajovskou na téma Vánoce
Profese a zkušenosti |  08.07.2020
Rozhovor s realitním makléřem a zároveň projektovým manažerem Radkem Vašíčkem z Tajovský reality. Jak dlouho tuhle práci dělá, co ho baví a jak se k tomu vůbec dostal, to vše nám prozradil v rozhovoru.
Profese a zkušenosti |  16.06.2020
Jak si vede mladý realitní makléř Vítek Hrdlička, který se začal s prací realitního makléře u boskovické realitní kanceláře Tajovský reality. Co ho na práci realiťáka baví a jaká je největší výhoda této práce?
Profese a zkušenosti |  10.05.2020
Rozhovor s naší vedoucí back office Tajovský reality Zuzkou Petrovou, která nám prozradila jaké byly její začátky, co obnáší její práce v realitní kanceláři, a jaké jsou její největší úspěchy.
Profese a zkušenosti |  03.04.2020
Kdo je náš top realitní makléř v Tajovský reality? Přečtěte si rozhovor s naší nejúspěšnější realitní makléřkou Lenkou Dokoupilovou, která Vás nechá nahlédnout do její desetileté praxe v realitním oboru.
Profese a zkušenosti |  04.03.2020
Proč zvolit při prodeji nemovitosti realitní kancelář místo prodeje na vlastní pěst? Vyzpovídali jsme jednoho z našich klientů, který nám prozradil, proč si zvolil prodej nemovitosti přes naši realitní kancelář a jak jeho rozhodnutí zpětně hodnotí.
Profese a zkušenosti |  03.01.2020
Jaké jsou trendy letošního roku, co se týče interiérového designu přímo od profesionální designérky Radky Vašíčkové? Radka se také rozpovídala o tom, co zjistila za její dlouholetou praxi v tomto oboru.
Profese a zkušenosti |  03.12.2019
Bohužel je na realitní kanceláře vrháno často až moc negativních reakcí, občas si to ale realitní kanceláře vážně zaslouží. Naši klienti se rozhodli s námi jejich příběh sdílet.
Profese a zkušenosti |  04.09.2019
Realitní kancelář Tajovský reality ve spolupráci s developerskou společností NWD Group pořádala vzdělávací akci, kde v celkem šesti celodenních částech edukovali realitní makléře, pracovníky back office, ale také externí spolupracovníky. Probíralo se právo, trénink obchodního jednání, architektura a stavebnictví, efektivita v IT a dokumentace v praxi.
Profese a zkušenosti |  11.07.2019
Příběh realitního makléře Honzy Křenka, který se z triatlonisty dostal až k práci v realitní kanceláři Tajovský reality. Jak se k práci dostal a co dělal před prací v realitním oboru?
Profese a zkušenosti |  06.03.2019
Náklady na vytápění, větrání, ochlazování, klimatizaci, ohřívání vody nebo třeba osvětlení mohou značně ovlivnit Vaše budoucí výdaje. Jak si tedy PENB ohlídat? Zde máte hlavní body, na které si rozhodně dávejte pozor.

Buďte s námi ve spojení

Novinky v naší nabídce a další zajímavý obsah naleznete
na našich sociálních sítích a webu!

 

Zjistit cenu své nemovitosti