Rozhovor s Andreou Tajovskou na téma Vánoce

Domů Realitní blog Rozhovor s Andreou Tajovskou na téma Vánoce
Rozhovor s Andreou Tajovskou na téma Vánoce
1. Jak jste v posledních letech trávili Vánoce?

Poslední roky jsme Vánoce neměli úplně tradiční. Neupínali jsme se na oslavu samotných Vánoc, důležité pro nás bylo tento čas strávit společně, bez shonu, v kruhu rodiny. Vánoční atmosféra si nás vždy našla, ať už jsme byli tady v České republice, nebo v zahraničí. 

2. Jak vypadá Váš Štědrý den a štědrovečerní tabule?

Letos budeme trávit Vánoce s rodinou v našem domě. Těšíme se na společné chvíle a také na to, že se vrátíme k tradičním Vánocům. Štědrovečerní jídlo bude trošku jiné než v ostatních českých domácnostech, s manželem již dlouhá léta nejíme maso, ale určitě u nás bude bramborový salát na různé způsoby, aby si každý přišel na své. Předešlé Vánoce jsme vařili například pečené batáty s mrkví a hráškem. Vždy nám šlo o to, aby se jednalo o oslavu dané chvíle, okamžiku a jídlo bylo vždy něčím výjimečným a netradičním. 

 

3. Pečete cukroví? Pokud ano, tak jaké?

Cukroví pečeme, perníčky jsou u nás číslo jedna – hlavně ty medové. Společně s dcerou vyrábíme raw cukroví, pralinky. Obrovsky se těším na každoroční pečení vánočky, kterou mne v dětství naučila má milovaná babička. 

 

 

4. Máte doma vánoční výzdobu a stromeček?

Vánoční výzdobu máme, letos bude z velké části dle naší dcery, která již má své představy. :-) Určitě tam bude červená a zlatá, to už Emička říkala. Vánoce jsou hlavně hlavně pro děti. Já osobně zastávám decentnější, přírodní styl. 

5. Jaké byly první Vánoce v novém domě?

První Vánoce v novém domě byly již s dcerou, byla maličká. Rodinná pohoda, strávili jsme čas společně. Nově zrekonstruovaný domeček vytvořil zázemí a zaštítil společné chvíle.

6. Dodržujete nějaké tradice, případně jaké?

Vánoční tradice a naše rodina? Posloucháme koledy, díváme se na pohádky. Zkoušeli jsme rozkrojit jablíčko. Olovo jako v Pelíškách jsme zatím nikdy nelili. :-) Co dodržujeme? Nejspíš to, že zůstáváme u stolu celá rodina a nikdo od jídla neodchází. Dárky si dáváme pro radost, maličkosti, jde nám spíš o potěšení. Co máme pro Emičku? No to se neříká :-), dárky nosí Ježíšek, ale máme společné překvapení, to mohu prozradit. 

 

Děkuji za rozhovor.

 

Další nabídky

Zobrazit vše
Zjistit cenu své nemovitosti