Profese a zkušenosti | 03.12.2019

Příběhy našich klientů ve světě realit

Dva v jednom aneb prodej i koupě v rekordním čase

Sehnat nové bydlení je dnes stejně nelehký úkol jako to stávající prodat. Manželé z Boskovic se na nás naštěstí obrátili zavčas, a i když byl jejich prvotním cílem prodej hezkého zrekonstruovaného bytu v Boskovicích, pomohli jsme jim v rekordním čase také najít nový domov, který si hned zamilovali. Hrálo tomu správné načasování, dobré kontakty a jako vždy rychlé myšlení a nápady našeho kolegy Jana Křenka. „Několikrát jsem se bavil se svojí známou, která uvažovala o prodeji novostavby v obci Okrouhlá nedaleko Blanska. Hned mě napadlo, že by mohlo jít o ideální bydlení pro tyto manžele,“ vzpomíná. „A taky že bylo,“ dodává hned s úsměvem. Netrvalo dlouho a manželé z Boskovic se jeli na dům v ani ne deset kilometrů vzdálené obci podívat. Novostavba jim okamžitě přirostla k srdci, a tak nebylo o čem diskutovat. Díky skvělé práci našich kolegů - Jana Křenka i Romana Vašíčka, který v té době už měl vážné zájemce o byt v Boskovicích, tak zavládla spokojenost na všech stranách. Majitelé domu v Okrouhlé ocenili rychlost, s jakou se noví kupující našli – ještě aby ne, šlo o první prohlídku vůbec. Stejně tak zavládl klid u manželů z Boskovic., kteří měli nové vysněné bydlení a zároveň se okamžitě podařilo prodat jejich dosavadní byt. Dnes už si užívají bydlení v prostorné novostavbě a jsou rádi, že vsadili na spolupráci s naší realitní kanceláří, která vše zařídila tak, aby majitelé neměli žádné starosti navíc.

Většina realitek má laxní přístup, nesnaží se. U TAJOVSKÝ reality oceňuji komunikaci, snahu a preciznost, říká klient

Nešlo o jednoduchý případ, ale i ty složité jsou od toho, aby se řešily a zdárně vyřešily. Pan O., nyní už náš klient, prodával přes nejmenovanou realitní kancelář rodinný dům v Lysicích. „O zakázku se starali prvních čtrnáct dní a poté je přestala zajímat,“ vzpomíná na problémy s kanceláří. Jednání v jiných realitkách bylo podle něj tristní, a tak se rozhodl pro změnu. „Makléři měli vždy velice laxní přístup, nepracovali s cenou, komunikovali buď špatně, nebo vůbec,“ říká. Naděje mu svitla až s Tajovský reality, kde jsme se do zakázky takzvaně „zakousli“ a dům se nám podařilo po několika prohlídkách prodat. Překvapením pro pana O. bylo nejen to, s jakou rychlostí jsme našli zájemce, ale i samotné jednání našich makléřů. „Rozdíl v přístupu makléřů ke klientovi je neuvěřitelný. Na TAJOVSKÝ reality nejvíc oceňuji komunikaci, snahu a preciznost práce. Nemám, co bych vytknul,“ dodává s tím, že se rozhodně nejednalo o jednoduchý případ. Kupující totiž čekal na schválení úvěru ze strany banky, ovšem náš klient kvůli novému bydlení potřeboval, aby se věci opět daly do pohybu. Vše se naštěstí podařilo „ukočírovat“, a příběh tak má zdárný a hlavně pro všechny účastníky příjemný konec. Pokud nejste spokojení se službami vaší realitní kanceláři, nečekejte, až se věci zlepší – bohužel k tomu s největší pravděpodobností nikdy nedojde. Obraťte se na nás – kancelář prověřenou klienty, kteří jsou nakonec vždy rádi, že svoji nemovitost svěřili do našich rukou.

 

Když dva dělají totéž a není to totéž

 

Trvalo půl roku, než majitelům bytu v Blansku došla trpělivost s nejmenovanou realitní kanceláří. Po měsících výmluv a nečinnosti se rozhodli oslovit nás, a dobře udělali. Známé české „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.“ se opět potvrdilo. Udat zmíněný byt do rukou nových majitelů nám trvalo přesně osm dní. Do nabídky šel 4. května, rezervační smlouvu zájemce podepsal už 12. května. Paradoxem také je, že novým majitelem se stal klient, který v Blansku hledal byt již půl roku, ale o tomto, který měla v rukou předchozí realitní kancelář, nevěděl. Když dva dělají totéž, není to totéž. Jsme rádi, že lidem, kteří se na nás obrací, můžeme skutečně pomáhat a hledat nový domov. „Naše práce nás baví a myslím, že je to znát. Vždy děláme maximum, abychom splnili přání klienta,“ říká realitní makléřka TAJOVSKÝ. „Některé realitní kanceláře možná nedělají svoji práci dobře, nebo je pro ně hlavní jen jejich zisk. Důvodů může být spousta. Naštěstí nic z toho není náš případ a já věřím, že to tak vždy zůstane a lidé se na nás budou vždy rádi obracet a mít v nás důvěru,“ dodává makléřka. Uvedený byt měl přitom několik nesporných výhod, které nejsou samozřejmostí. K těm největším, které také nový majitel nejvíce oceňuje, je lokalita bytu a jeho umístění v blízkosti lesa – doslova pár kroků od přírody. I cena byla velice příznivá – byt jsme prodali za částku, na které předchozí realitka skončila.

 
Marketingové oddělení

Další nabídky

Zobrazit vše

Podobné články

Profese a zkušenosti |  28.05.2024
Češi patří v rámci Evropy k národům, které jednoznačně upřednostňují vlastní bydlení. Tento přístup je u nás tradiční – oproti zemím jako např. Německo, Rakousko, Francie či Švédsko. V posledních letech se však situace výrazně mění také u nás. Důvodem jsou hlavně vysoké ceny nemovitostí, zhoršující se dostupnost možností jejich financování i větší touha Čechů po svobodě a nezávislosti, bez zátěže v podobě hypotéky.
Profese a zkušenosti |  02.05.2024
Většina lidí neprodává svou nemovitost každý den a zorientovat se na realitním trhu je stále obtížnější. Osobně věříme, že by měli v dnešní době vše zajišťovat profíci, kteří svému oboru rozumí. Protože se ve světě realit a bydlení pohybujeme od roku 2008, sepsali jsme pro vás 8 hlavních doporučení, jak si vybrat spolehlivou realitní kancelář, abyste prodali či nakoupili nemovitost bez rizika a zbytečných ztrát.
Profese a zkušenosti |  14.07.2021
Proč si nechat pomoct od realitní kanceláře při koupi či prodeji nemovitosti? Na to Vám odpoví manželé Illovi, kteří s námi jak nemovitosti prodávali, tak i kupovali.
Profese a zkušenosti |  03.10.2020
Lenka Zimmermanová je interiérová designérka, která svoji práci dělá už dlouhá léta. Jaké designy dělá nejraději, kde čerpá inspiraci a jaké budou trendy v budoucnu? To nám Lenka prozradila v tomto rozhovoru pro Tajovský reality.
Profese a zkušenosti |  09.09.2020
Když se dá klientovi slovo, musí se dodržet, to je motto realitní makléře Honzi Křenka, který působí v realitní kanceláři Tajovský reality už dlouhá léta. V rozhovoru s ním se dozvíte jaké výhody mu práce realiťáka přináší, co studoval a jakou práci vykonával před realitami.
Profese a zkušenosti |  04.08.2020
Rozhovor s Andreou Tajovskou na téma Vánoce
Profese a zkušenosti |  08.07.2020
Rozhovor s realitním makléřem a zároveň projektovým manažerem Radkem Vašíčkem z Tajovský reality. Jak dlouho tuhle práci dělá, co ho baví a jak se k tomu vůbec dostal, to vše nám prozradil v rozhovoru.
Profese a zkušenosti |  16.06.2020
Jak si vede mladý realitní makléř Vítek Hrdlička, který se začal s prací realitního makléře u boskovické realitní kanceláře Tajovský reality. Co ho na práci realiťáka baví a jaká je největší výhoda této práce?
Profese a zkušenosti |  10.05.2020
Rozhovor s naší vedoucí back office Tajovský reality Zuzkou Petrovou, která nám prozradila jaké byly její začátky, co obnáší její práce v realitní kanceláři, a jaké jsou její největší úspěchy.
Profese a zkušenosti |  03.04.2020
Kdo je náš top realitní makléř v Tajovský reality? Přečtěte si rozhovor s naší nejúspěšnější realitní makléřkou Lenkou Dokoupilovou, která Vás nechá nahlédnout do její desetileté praxe v realitním oboru.
Profese a zkušenosti |  04.03.2020
Proč zvolit při prodeji nemovitosti realitní kancelář místo prodeje na vlastní pěst? Vyzpovídali jsme jednoho z našich klientů, který nám prozradil, proč si zvolil prodej nemovitosti přes naši realitní kancelář a jak jeho rozhodnutí zpětně hodnotí.
Profese a zkušenosti |  03.01.2020
Jaké jsou trendy letošního roku, co se týče interiérového designu přímo od profesionální designérky Radky Vašíčkové? Radka se také rozpovídala o tom, co zjistila za její dlouholetou praxi v tomto oboru.
Profese a zkušenosti |  04.09.2019
Realitní kancelář Tajovský reality ve spolupráci s developerskou společností NWD Group pořádala vzdělávací akci, kde v celkem šesti celodenních částech edukovali realitní makléře, pracovníky back office, ale také externí spolupracovníky. Probíralo se právo, trénink obchodního jednání, architektura a stavebnictví, efektivita v IT a dokumentace v praxi.
Profese a zkušenosti |  11.07.2019
Příběh realitního makléře Honzy Křenka, který se z triatlonisty dostal až k práci v realitní kanceláři Tajovský reality. Jak se k práci dostal a co dělal před prací v realitním oboru?
Profese a zkušenosti |  06.03.2019
Náklady na vytápění, větrání, ochlazování, klimatizaci, ohřívání vody nebo třeba osvětlení mohou značně ovlivnit Vaše budoucí výdaje. Jak si tedy PENB ohlídat? Zde máte hlavní body, na které si rozhodně dávejte pozor.
Profese a zkušenosti |  01.02.2019
Přečtěte si příběh Jana Tajovského, který dlouhá léta buduje realitní kancelář Tajovský reality, která sídlí v Boskovicích. V článku se dozvíte jaké byly jeho začátky v realitách, ale také jak vypadá jeho osobní život.

Buďte s námi ve spojení

Novinky v naší nabídce a další zajímavý obsah naleznete
na našich sociálních sítích a webu!

 

Zjistit cenu své nemovitosti