Profese a zkušenosti | 14.07.2021

"Stačilo mi vyřizovat hypotéku a málem jsem se zbláznil, takže řešit ještě něco jiného, to si nedovedu moc představit" říká jeden z našich klientů

Manželé Illovi přes naši realitní kancelář kupovali rodinný dům ve Velkých Opatovicích a zároveň prodávali svůj družstevní byt ve stejné lokalitě – jejich snem bylo přestěhovat se z bytu do rodinného domu. Po předání nemovitosti jsme se za Illovými zastavili na návštěvu, podívat se, jak se jim bydlí, a zeptat se, jak zpětně hodnotí spolupráci s naší realitní kanceláří.

Přes naši realitní kancelář jste nemovitost prodávali i kupovali, takže máte pohled z obou stran. Která z těch stran pro Vás byla příjemnější –  prodávat nebo kupovat?

Kupovat bylo příjemnější. Prodej byl určitě složitější, je to navázané i na tu druhou stranu, že čekáte na peníze a na to než si kupující vyřídí financování.

 

Takže jste ocenili, že jste měli po boku realitní kancelář, která Vám s prodejem pomohla?

Určitě ano.

 

Dokážete si představit, že byste prodávali nemovitost sami? Co všechno by bylo potřeba zajistit?

Ne. Nedokážu si to představit a ani jsem nad tím takto neuvažoval. Byl jsem hned rozhodnutý, že prodávat i kupovat budeme přes realitní kancelář. 

Mohu se zeptat, co Vás vedlo k rozhodnutí vybrat si TAJOVSKÝ reality?

My se známe hodně s paní Ondruchovou (pozn. obchodní ředitelka TAJOVSKÝ reality) a věděli jsme, že se na ni můžeme obrátit a ve všem se na ni spolehnout.

Byli jste spokojeni s našimi službami?

Ano, všechno za nás bylo v pohodě. Jediné, co bych chtěl říct, tak to, aby si kupující dali říct a využili při financování doporučené finanční poradce. Byli tam lehké problémy s finančním poradcem kupujícího našeho bytu a zbytečně se to pak prodloužilo. Za Vás bylo vše v pořádku. 

 

Pokud byste měli zmínit jednu věc, které si na naší spolupráci vážíte nejvíce, která by to byla?

Osobně jsem byl velmi mile překvapen z komunikace. Kdykoli jsme potřebovali nebo byl nějaký problém, tak byly nějaké odezvy. Když bylo něco potřeba, tak jsme to s vámi vyřídili hned. Prostě ta komunikace.  

 

Byla podle Vás provize adekvátní odměnou za odvedené služby?

Člověk úplně nevidí do vašich nákladů, do toho, kolik vás stojí obchod peněz, ale já s tím nemám problém a šel jsem do toho s tím, že to tak je a vůbec jsem to neřešil. Stačilo mi vyřizovat hypotéku a málem jsem se zbláznil, takže řešit ještě něco jiného, to si nedovedu moc představit.

Prodávající našeho nového rodinného domu chtěli prodávat bez realitky, ale my jsme chtěli mít jistotu a pohodlí, proto jsme se domluvili, že prodej bude také přes realitní kancelář – jak prodej našeho bytu, tak koupě domu – a určitě toho nelitujeme. 

Děkuji za návštěvu, za rozhovor a přeji ať se hezky bydlí!

 
Marketingové oddělení

Další nabídky

Zobrazit vše

Podobné články

Profese a zkušenosti |  28.05.2024
Češi patří v rámci Evropy k národům, které jednoznačně upřednostňují vlastní bydlení. Tento přístup je u nás tradiční – oproti zemím jako např. Německo, Rakousko, Francie či Švédsko. V posledních letech se však situace výrazně mění také u nás. Důvodem jsou hlavně vysoké ceny nemovitostí, zhoršující se dostupnost možností jejich financování i větší touha Čechů po svobodě a nezávislosti, bez zátěže v podobě hypotéky.
Profese a zkušenosti |  02.05.2024
Většina lidí neprodává svou nemovitost každý den a zorientovat se na realitním trhu je stále obtížnější. Osobně věříme, že by měli v dnešní době vše zajišťovat profíci, kteří svému oboru rozumí. Protože se ve světě realit a bydlení pohybujeme od roku 2008, sepsali jsme pro vás 8 hlavních doporučení, jak si vybrat spolehlivou realitní kancelář, abyste prodali či nakoupili nemovitost bez rizika a zbytečných ztrát.
Profese a zkušenosti |  03.10.2020
Lenka Zimmermanová je interiérová designérka, která svoji práci dělá už dlouhá léta. Jaké designy dělá nejraději, kde čerpá inspiraci a jaké budou trendy v budoucnu? To nám Lenka prozradila v tomto rozhovoru pro Tajovský reality.
Profese a zkušenosti |  09.09.2020
Když se dá klientovi slovo, musí se dodržet, to je motto realitní makléře Honzi Křenka, který působí v realitní kanceláři Tajovský reality už dlouhá léta. V rozhovoru s ním se dozvíte jaké výhody mu práce realiťáka přináší, co studoval a jakou práci vykonával před realitami.
Profese a zkušenosti |  04.08.2020
Rozhovor s Andreou Tajovskou na téma Vánoce
Profese a zkušenosti |  08.07.2020
Rozhovor s realitním makléřem a zároveň projektovým manažerem Radkem Vašíčkem z Tajovský reality. Jak dlouho tuhle práci dělá, co ho baví a jak se k tomu vůbec dostal, to vše nám prozradil v rozhovoru.
Profese a zkušenosti |  16.06.2020
Jak si vede mladý realitní makléř Vítek Hrdlička, který se začal s prací realitního makléře u boskovické realitní kanceláře Tajovský reality. Co ho na práci realiťáka baví a jaká je největší výhoda této práce?
Profese a zkušenosti |  10.05.2020
Rozhovor s naší vedoucí back office Tajovský reality Zuzkou Petrovou, která nám prozradila jaké byly její začátky, co obnáší její práce v realitní kanceláři, a jaké jsou její největší úspěchy.
Profese a zkušenosti |  03.04.2020
Kdo je náš top realitní makléř v Tajovský reality? Přečtěte si rozhovor s naší nejúspěšnější realitní makléřkou Lenkou Dokoupilovou, která Vás nechá nahlédnout do její desetileté praxe v realitním oboru.
Profese a zkušenosti |  04.03.2020
Proč zvolit při prodeji nemovitosti realitní kancelář místo prodeje na vlastní pěst? Vyzpovídali jsme jednoho z našich klientů, který nám prozradil, proč si zvolil prodej nemovitosti přes naši realitní kancelář a jak jeho rozhodnutí zpětně hodnotí.
Profese a zkušenosti |  03.01.2020
Jaké jsou trendy letošního roku, co se týče interiérového designu přímo od profesionální designérky Radky Vašíčkové? Radka se také rozpovídala o tom, co zjistila za její dlouholetou praxi v tomto oboru.
Profese a zkušenosti |  03.12.2019
Bohužel je na realitní kanceláře vrháno často až moc negativních reakcí, občas si to ale realitní kanceláře vážně zaslouží. Naši klienti se rozhodli s námi jejich příběh sdílet.
Profese a zkušenosti |  04.09.2019
Realitní kancelář Tajovský reality ve spolupráci s developerskou společností NWD Group pořádala vzdělávací akci, kde v celkem šesti celodenních částech edukovali realitní makléře, pracovníky back office, ale také externí spolupracovníky. Probíralo se právo, trénink obchodního jednání, architektura a stavebnictví, efektivita v IT a dokumentace v praxi.
Profese a zkušenosti |  11.07.2019
Příběh realitního makléře Honzy Křenka, který se z triatlonisty dostal až k práci v realitní kanceláři Tajovský reality. Jak se k práci dostal a co dělal před prací v realitním oboru?
Profese a zkušenosti |  06.03.2019
Náklady na vytápění, větrání, ochlazování, klimatizaci, ohřívání vody nebo třeba osvětlení mohou značně ovlivnit Vaše budoucí výdaje. Jak si tedy PENB ohlídat? Zde máte hlavní body, na které si rozhodně dávejte pozor.
Profese a zkušenosti |  01.02.2019
Přečtěte si příběh Jana Tajovského, který dlouhá léta buduje realitní kancelář Tajovský reality, která sídlí v Boskovicích. V článku se dozvíte jaké byly jeho začátky v realitách, ale také jak vypadá jeho osobní život.

Buďte s námi ve spojení

Novinky v naší nabídce a další zajímavý obsah naleznete
na našich sociálních sítích a webu!

 

Zjistit cenu své nemovitosti